Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/styrkeblog.dk/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Ryg træning - Styrketræning og ryg træning - Styrkeblog.dk

Ryg træning

Træning af ryggen

Glemmer du ryggen, når du træner?
Mange gør, fordi de har så stort fokus på overarme og kondition, men rygtræning er vigtigt ikke bare for din træning, men også for din generelle sundhed.

Rygproblemer er næsten blevet en folkesygdom i Danmark, og med mange timer foran computer, spillekonsoller og tv hver dag er det ikke mærkeligt, at også et stigende antal unge begynder at få rygproblemer. Hvis man samtidig er under uddannelse og sidder ved borde, der måske ikke er tilpasset ens højde, i mange timer i skolen eller måske laver sine lektier med den bærbare på skødet i sofaen, kan den dårlige holdning hurtigt blive til et reelt problem.

Træning mod smerter

Den gode nyhed er, at de fleste rygsmerter kan trænes væk. Et aktivt liv med få øvelser hver dag kan være med til at holde din ryg sund og stærk i mange år. Det vigtigste er, at du finder en træningsform, der passer til dig. Er du vant til at træne i fitnesscenter, så tag en snak med personalet eller din personlige træner om, hvilke øvelser og maskiner der vil være gode netop for dig.

Har du aldrig sat dine ben i et center, kan nogle øvelser derhjemme måske være løsningen. Det bedste er at kontakte en fysioterapeut, der kan lægge et program, så du er sikker på, at du udfører øvelserne korrekt. Forkert udførte træningsøvelser kan gøre langt mere skade, end de gør gavn.

Stabilitetstræning

Både i centeret og derhjemme er det, der kaldes stabilitetstræning, en meget effektiv form for øvelser. Kort fortalt træner man både mave- og rygmusklerne, fordi disse tilsammen udgør det ”korset”, der holder dit skelet oppe.

Øvelserne er meget koncentrerede i forhold til den type styrkeøvelser, der går ud på at presse kroppen mest. I de stabiliserende rygøvelser er der fokus på mindst mulig bevægelse med højest mulig effekt. Selvom du er vant til at lave hård muskeltræning, skal du ikke undgå denne form for stabilitetstræning.
Din ryg bærer på meget hver dag, og selvom øvelserne måske virker lidt kedelige i starten, vil du hurtigt opdage, hvor meget mere du får ud af din øvrige træning, hvis du er fri for rygsmerter og har en stærk, rank ryg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Ryg træning, 8.5 out of 10 based on 4 ratings